A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használunk...

ELFOGADOM
Kategóriák
Stevia cseppek-cukor stop

Stevia cseppek-cukor stop

Cikkszám: 00009
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: CCS Hungary Kft. 1034 Budapest,

Leírás és Paraméterek

CUKOR STOP! STEVIA KÉSZÍTMÉNYEK

 

Stevia cseppek Stevia tabletta Stevia por

Csak természetes édesítőszert tartalmazó energiamentes és szénhidrátmentes édesítőszer. Cukorbetegek és candidások is fogyaszthatják.Ajánlott felhasználása: italok, fagylaltok, saláta levek édesítésére, valamint sebek gyógyulásának elősegítésére.

MELLÉKÍZMENTES !  GLUTÉNT ÉS LAKTÓZT NEM TARTALMAZ.
Egyenérték: 1 csepp megfelel 1 g nádcukornak. A flakon kb. 1800 cseppet tartalmaz. 
Tartalom: 80 ml Stevia csepp  -  Ajánlott napi mennyiség felnőtteknek: 90 csepp.

Egyenérték: 100 db tabletta = 300 g cukor

Tartalom: 100 db, Oldódási ideje kb. 30 másodperc.

Ajánlott napi mennyiség  (EFSA által  felnőtteknek): max. 50 db tabletta

Egyenérték: 1 g por 10 g cukor édesítő hatásának felel meg

Tartalom: 100 g

Ajánlott napi mennyiség:  max: 10-12g

A Stevía Rebaudiana Bertoni névre keresztelt, Dél-Amerikában honos növény, magyarul Jázminpakóca, az őszirózsafélék családjába tartozik. Különlegessége, hogy a levelei édes ízüek.1931-ben francia vegyészek analizálták, és kimutatták, hogy édességét két vegyület- csoport okozza, a rebaudioside ( 2-4 % ) és a stevioside ( 13 % ). 
A levélből készült őrlemény 30x, a por formátumú
Összetevők: stevioside min. 95 %, víz és nátrium-benzoát. 
tóanyag pedig 300x édesebb a cukornál. 

Összetevői: Steviol glycoside, REB A 98, és erythritol. Glutént és laktózt nem tartalmaz.

Ajánlott felhasználása: tea, kávé, és egyéb meleg italok tetszés szerinti édesítéséhez, italok édesítésére, fogyókúrázók és cukorbetegek számára is.

Összetevők: Stevia Rebaudizid A 98 % és eritritol.

Ajánlott felhasználása: főzéshez, sütéshez, hideg és meleg italok, valamint öntetek édesítésére. 

 
MIÉRT ELŐNYÖS A STEVIA HASZNÁLATA?
 
 
Japánban 80 éve használják, és a kutatások, valamint a gyakorlat is azt mutatja, hogy ennek a növényi kivonatnak semmiféle káros mellékhatása nincs, ellentétben a mesterséges édesítőkkel. 
Sajnálatos, hogy bár a Távol-Keleten az élelmiszeripari termékek széles skálájában használják édesítésre ( pl. Japánban 50 % -ban ) addig az UNIÓban hosszas tortúra után 
a tavalyi év végén engedélyezték, de csak mint adalékanyagot. Ez ki nem mondottan ugyan, de egyértelműen a cukorkartellek gazdasági erőviszonyait demonstrálja.
A Stevía remekül helyettesítheti táplálékainkban a jelenleg dominánsan édesítésre használt finomított cukrot. 
 
De miért is kellene kiváltani a cukrot?
Nos, a cukor amellett, hogy erősen savasító hatású, megterheli a hasnyálmirigyet, elvonja a szervezetünktől a vitaminokat és az ásványi anyagokat, és elpusztítja a B vitamint termelő hasznos bélbaktériumokat. Túlzott fogyasztása különböző degeneratív hatásokat okozhat.
 
Fogyókúrázóknak, diétázóknak.
A sztevia nem savasít, kalóriaértéke elhanyagolható, és a GI értéke is 0. /A glikémiásindex ( GI ) azt mutatja, hogy az adott élelmiszerben lévő szénhidrát milyen gyorsan szívódik fel/ . A magas GI értékű táplálékok ( pl: cukor ) megemelik az inzulintszintet, 
a vérnyomást, a koleszterinszintet, növelik az éhségérzetet, és a zsírok raktározását.
 
Az alacsony GI értékű ételek teltségérzetet okoznak, optimalizálják anyagcserénket és a testsúlyunkat. 
 
A Stevía édesítő hatásán túl gyógynövényként is funkcionál. 
Mivel az édes ízt okozó anyagok a glikozidok tulajdonképpen flavonoid jellegű vegyületek,( vízben oldódó kék és vörös színanyagok ) ezért erős antioxidánsok is. Antibiotikus voltukból adódóan gátolják a fogszuvasodás és az ínybetegségek kialakulását. Gombaölő hatása miatt alkalmas a candida diétához. Pozitív hatást tapasztaltak a 2.típusú cukorbetegségben szenvedőknél az inzulinegyensúly beállításánál. 
 
Fogyasztása enyhíti az allergia, a reflux és a gyomorsav túltengés tüneteit. Jelenleg folyó magyar kutatások kimutatták a sztevía kálcium-megtartó hatását, ami bizakodásra ad okot a már népbetegségnek számító osteropózissal kapcsolatban.
Említést érdemel még a bőrregeneráló hatása, hiszen a brazíliai indiánok már évszázadok óta használják sebgyógyításra is. Az egészséges táplálkozás igényének előtérbe kerülését mutatja a Stevia iránti megnövekedtet kereslet . Elterjedését jelzi az USA-ban a Coca Cola és a Pepsi Stevíával édesített termékeinek divatossá válása.
 
Ételeinkben ízkülönbség nélkül behelyettesíthető a Stevía a finomított cukor helyett, és mivel hőálló, természetesen sütésre, főzésre, befőzésre egyaránt használható.
Nem karamellizálódik, tehát ennek a speciális igénynek a kiváltására nem alkalmas.
A Stevía alkalmas arra, hogy ízveszteség nélkül egészségesebbé tegye ételeinket,cukorbeteg diétán élő családtagjainkat pedig megóvhatjuk vele a szintetikusan előállított édesítők kellemetlen mellékhatásaitól.
Bruttó ár: 2.650,- Ft Bruttó ár:  850,- Ft Bruttó ár:1.800,- FT

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.