Leírás és Paraméterek
CUKOR STOP! STEVIA KÉSZÍTMÉNYEK
Stevia cseppek | Stevia tabletta | Stevia por |
Csak természetes édesítőszert tartalmazó energiamentes és szénhidrátmentes édesítőszer. Cukorbetegek és candidások is fogyaszthatják.Ajánlott felhasználása: italok, fagylaltok, saláta levek édesítésére, valamint sebek gyógyulásának elősegítésére. MELLÉKÍZMENTES ! GLUTÉNT ÉS LAKTÓZT NEM TARTALMAZ.
|
||
Egyenérték: 1 csepp megfelel 1 g nádcukornak. A flakon kb. 1800 cseppet tartalmaz.
Tartalom: 80 ml Stevia csepp - Ajánlott napi mennyiség felnőtteknek: 90 csepp.
|
Egyenérték: 100 db tabletta = 300 g cukor Tartalom: 100 db, Oldódási ideje kb. 30 másodperc. Ajánlott napi mennyiség (EFSA által felnőtteknek): max. 50 db tabletta |
Egyenérték: 1 g por 10 g cukor édesítő hatásának felel meg Tartalom: 100 g Ajánlott napi mennyiség: max: 10-12g |
A Stevía Rebaudiana Bertoni névre keresztelt, Dél-Amerikában honos növény, magyarul Jázminpakóca, az őszirózsafélék családjába tartozik. Különlegessége, hogy a levelei édes ízüek.1931-ben francia vegyészek analizálták, és kimutatták, hogy édességét két vegyület- csoport okozza, a rebaudioside ( 2-4 % ) és a stevioside ( 13 % ).
A levélből készült őrlemény 30x, a por formátumú
Összetevők: stevioside min. 95 %, víz és nátrium-benzoát.
tóanyag pedig 300x édesebb a cukornál.
|
Összetevői: Steviol glycoside, REB A 98, és erythritol. Glutént és laktózt nem tartalmaz. Ajánlott felhasználása: tea, kávé, és egyéb meleg italok tetszés szerinti édesítéséhez, italok édesítésére, fogyókúrázók és cukorbetegek számára is. |
Összetevők: Stevia Rebaudizid A 98 % és eritritol. Ajánlott felhasználása: főzéshez, sütéshez, hideg és meleg italok, valamint öntetek édesítésére. |
MIÉRT ELŐNYÖS A STEVIA HASZNÁLATA?
Japánban 80 éve használják, és a kutatások, valamint a gyakorlat is azt mutatja, hogy ennek a növényi kivonatnak semmiféle káros mellékhatása nincs, ellentétben a mesterséges édesítőkkel.
Sajnálatos, hogy bár a Távol-Keleten az élelmiszeripari termékek széles skálájában használják édesítésre ( pl. Japánban 50 % -ban ) addig az UNIÓban hosszas tortúra után
a tavalyi év végén engedélyezték, de csak mint adalékanyagot. Ez ki nem mondottan ugyan, de egyértelműen a cukorkartellek gazdasági erőviszonyait demonstrálja.
A Stevía remekül helyettesítheti táplálékainkban a jelenleg dominánsan édesítésre használt finomított cukrot.
De miért is kellene kiváltani a cukrot?
Nos, a cukor amellett, hogy erősen savasító hatású, megterheli a hasnyálmirigyet, elvonja a szervezetünktől a vitaminokat és az ásványi anyagokat, és elpusztítja a B vitamint termelő hasznos bélbaktériumokat. Túlzott fogyasztása különböző degeneratív hatásokat okozhat.
Fogyókúrázóknak, diétázóknak.
A sztevia nem savasít, kalóriaértéke elhanyagolható, és a GI értéke is 0. /A glikémiásindex ( GI ) azt mutatja, hogy az adott élelmiszerben lévő szénhidrát milyen gyorsan szívódik fel/ . A magas GI értékű táplálékok ( pl: cukor ) megemelik az inzulintszintet,
a vérnyomást, a koleszterinszintet, növelik az éhségérzetet, és a zsírok raktározását.
Az alacsony GI értékű ételek teltségérzetet okoznak, optimalizálják anyagcserénket és a testsúlyunkat.
A Stevía édesítő hatásán túl gyógynövényként is funkcionál.
Mivel az édes ízt okozó anyagok a glikozidok tulajdonképpen flavonoid jellegű vegyületek,( vízben oldódó kék és vörös színanyagok ) ezért erős antioxidánsok is. Antibiotikus voltukból adódóan gátolják a fogszuvasodás és az ínybetegségek kialakulását. Gombaölő hatása miatt alkalmas a candida diétához. Pozitív hatást tapasztaltak a 2.típusú cukorbetegségben szenvedőknél az inzulinegyensúly beállításánál.
Fogyasztása enyhíti az allergia, a reflux és a gyomorsav túltengés tüneteit. Jelenleg folyó magyar kutatások kimutatták a sztevía kálcium-megtartó hatását, ami bizakodásra ad okot a már népbetegségnek számító osteropózissal kapcsolatban.
Említést érdemel még a bőrregeneráló hatása, hiszen a brazíliai indiánok már évszázadok óta használják sebgyógyításra is. Az egészséges táplálkozás igényének előtérbe kerülését mutatja a Stevia iránti megnövekedtet kereslet . Elterjedését jelzi az USA-ban a Coca Cola és a Pepsi Stevíával édesített termékeinek divatossá válása.
Ételeinkben ízkülönbség nélkül behelyettesíthető a Stevía a finomított cukor helyett, és mivel hőálló, természetesen sütésre, főzésre, befőzésre egyaránt használható.
Nem karamellizálódik, tehát ennek a speciális igénynek a kiváltására nem alkalmas.
A Stevía alkalmas arra, hogy ízveszteség nélkül egészségesebbé tegye ételeinket,cukorbeteg diétán élő családtagjainkat pedig megóvhatjuk vele a szintetikusan előállított édesítők kellemetlen mellékhatásaitól.
|
||
Bruttó ár: 2.650,- Ft | Bruttó ár: 850,- Ft | Bruttó ár:1.800,- FT |