A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használunk...

ELFOGADOM
Kategóriák
Barnaalga tabletta
5.280 Ft

Barnaalga tabletta

5.280 Ft
Cikkszám: 00571
Elérhetőség: Rendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Naturtanya Kft.

Leírás és Paraméterek

A jód az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen mikroelem. A jód a pajzsmirigy hormonok fontos alkotórésze, részt vesz az anyagcsere szabályozásában, befolyásolja a növekedést, az idegrendszer működését és közvetve hat a vérkeringésre is. A jód hiánya a pajzsmirigy betegségéhez, golyva kialakulásához vezethet.
 
A jód legfontosabb forrása az ivóvíz, mely hazánkban, az ország dél-keleti részét kivéve nem tartalmaz megfelelő mennyiségű jódot, ezért szervezetünk egészséges működése érdekében ezt az ország minden más helyén pótolni szükséges.
Az egészség tudatos emberek is meglepve tapasztalhatják, hogy még a bio-termesztésből származó ételek (növényi és állati eredetű) is jód hiányosak lehetnek, amennyiben hazánkban termelték őket.  Az itt termesztett növények és a velük táplált állatokból készült termékek is jódszegények. A táplálékból tehát nem jutunk elegendő jódhoz. A 40-es években hozták forgalomba hazánkban a jódozott sót. Sokáig úgy tűnt, megoldja a jódhiányt. Azonban a magas vérnyomásban, vesebetegségben szenvedőknek sószegény, vagy teljesen só nélküli étrendet ajánlanak az orvosok, így kevés a bejutó jód is. Azzal is szembesültek, hogy a jódozott só sok embernél allergiás tüneteket, jódérzékenységet váltott ki. Vannak jódtabletták is, ennek szedésével előfordulhat túladagolás, ami ugyancsak veszélyes. A tudatos vásárlók pedig tengeri sóra váltottak, ami megint csak nem tartalmaz elegendő jódot.
A jódozott konyhasó azért sem jó megoldás a jód pótlására, mert a jód mellett sok nátriumot is beviszünk szervezetünkbe, mely egyértelműen kedvezőtlen. 
A Barna alga tabletta, mint a neve is mutatja tengeri barnaalga kivonatot tartalmaz, melyben a jód szerves kötésben felszívódó, természetes formában van jelen és a jód mellett még sok egyéb fontos micro-tápanyagot is tartalmaz, melyet a barnaalga élete során szervezetébe beépített. 
Az emberi szervezet napi jód-szükséglete életkortól függően 40 - 200 mikrogramm között van. Felnőtteknek szükséglete jódból napi 150 mcg, a terhes nőké 175 mcg, szoptató anyáké pedig 200 mcg.
 
 
Miben segít a Barna alga?
 
Segíti a pajzsmirigy-hormonok termelését és véráramba kerülését;
- Ezzel fokozza az anyagcserét, hogy több kalóriát égessünk el.
- Fokozza az oxigén fogyasztást, ezzel pedig a tápanyag hasznosulást és a hőtermelést.
- A tápanyag hasznosulástól szebb lesz a bőr, a hőtermeléstől karcsúbbak lehetünk. A pajzsmirigy a gázkazán, a barna alga a termosztát, lekapcsol ha megfelelő a hőmérséklet, egész egyszerűn vizelettel kiürül a felesleg. 
A szerves jód a fogyókúrák hatékonyságát is jelentősen javítja. 
 

Miben segíthet még a Barna alga?

fáradtság, gyengeség érzése
fázékonyság
száraz, sápadt bőr
vizenyős arc és szemhéjak
körömtöredezés
szemöldök hullás
koncentráció csökkenése 
rekedtes hang
szaglás és ízlelési zavarok.

 
Nincs olyan szerv vagy szervrendszer, aminek működését ne befolyásolná a szerves jód, melynek legtermészetesebb formája a barna alga.
A különböző algafajok a tengerek értékes és a mai napig kiaknázatlan élelmiszer-tartalékai, melyek fotoszintézis révén elsőként tették lehetővé az éltető oxigén kialakulását a Földön. Legfontosabb élettani tulajdonságuk, hogy tartalmazzák a tengervízben megtalálható legtöbb oldott ásványi anyagot és mikroelemet, emellett értékes vitamin, fehérje és rostforrások.
A barnaalga kivonat különlegessége a benne felhalmozott szerves kötésű jód, melyet szervezetünk könnyen hasznosít. A jód nélkülözhetetlen a pajzsmirigy hormonok előállításához, a megfelelő anyagcseréhez és az energiatermelő folyamatokhoz, ezért hatással van valamennyi élettani folyamatra.
Nem lenne jódhiányunk, ha naponta fogyasztanánk  tengeri halakat, kagylót, rákot. Többnyire hazánkban ez nem jellemző étkezési mód, főként ilyen gyakorisággal, ezért a jód pótlásra az étrend-kiegészítőt használhatjuk.
A spirulina és a chlorella nevű alga a leggazdagabb jód-forrás.
 
Összetevők:150 mg Barna alga kivonat, tömegnövelők: mikrokristályos cellulóz, keményzselatin (zselatin, színezék: Titánium-dioxid), , csomósodás gátló anyagok: magnézium-sztearát, talkum, kolloid-szilícium-dioxid.
Napi adag: 2x1 tabletta, étkezés előtt
Tartalma: 125 db
 
Hatóanyag/napi adag (2 kapszula):
Barna alga kivonat: 225,00mg
0,1 % jód
Nettó tömeg:  50 g
 
A javasolt napi adagot ne lépjük túl!
A készítmény szedése nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
 
Amit a jódhiányról érdemes tudni...
A jódhiányt tudományos és orvosi körökben világszerte globális ökológiai problémának tartják. A világon összesen mintegy másfélmilliárd ember szenved jódhiány miatt. Az ENSZ ezt a problémát a legégetőbbek közé sorolja. A WHO végzi a jódhelyzet felmérését, az UNICEF ismeretterjesztő szemináriumokat szponzorál és forrásokat tár fel az alapvető segítség biztosítására. 
A jódot különösen Magyarországon nehéz túladagolni, de azért nem lehetetlen. Ilyenkor fejfájás, pattanások és bőrkiütések jelentkezhetnek. Jód túladagolás a szükséges napi mennyiség 5-20-szoros bevitele esetén alakulhat ki.
A jód nagy figyelmet kapott attól kezdve, hogy felfedezték, hogy hiánya igen súlyos betegségeket okoz. Viszont nem lehet túlságosan hagsúlyozni, hogy fontossága még a mai napig erősen alul értékelt. Miközben azt mindenki tudja, hogy a pajzsmirigy által termelt hormonok fontos összetevője, de azt már sokkal kevesebbszer halljuk, hogy hiánya azt eredményezi, hogy valaki képtelen lefogyni, miközben alig eszik, vagy fakó, fénytelen lesz a haja és hullani is fog. Ráadásul a megfelelő mennyiségű jód hiányának az is lehet a következménye, hogy szürkül a bőrtónus, alacsony energia-szintet okoz, nehéz alkalmazkodást a környezeti hőmérséklet változásához, rossz koncentrációt, székrekedést, depressziót, és a szélsőséges fáradtságot is. Érdemes lenne erre jobban odafigyelni.... 
Anekdota a pajzsmirigyről...
Krisztus születése előtt 16-ban Vitruvius és később Plinius is arról számolt be, hogy a szabin hegyek - Lombardia - lakói körében megfigyelhető a „hernie gutturales", illetve a „bronchokele", ami nem más, mint a pajzsmirigy megduzzadása. Ezt a „jelenséget" később Paracelsus strúmának nevezte el. A betegség tehát 2000 éve ismert. Őseinknek természetesen feltűnt, hogy a pajzsmirigy megnagyobbodása egy adott régió nem minden lakosánál fordul elő, csak egyes emberek esetében, ezért nem csupán szépséghibaként értékelték, sokkal inkább kellemetlen következményekkel járó betegségként, amelyet ebből adódóan igyekeztek kúrálni is. Már a kezdetekben is a megduzzadt szerv eltávolításában látták a megoldást. Az első operatív beavatkozás - feljegyzések alapján - 1800-ban volt. 
Barna alga 5000 éves múltja... 
Ezt a tengeri moszatot Kínában már évezredek óta alkalmazzák gyógyításra. 
A tengeri moszat magas jódtartalma miatt kitűnően alkalmazható a jódhiány okozta csökkent pajzsmirigyhormon-termelés megelőzésére és kezelésére. 
A tengeri moszat nagyon kedvelt és nagy múlttal rendelkező fogyasztószerként ismert. Ma reneszánszát éli, köszönhetően a szerves elemek hiányának, melyet tömegtermelésünk és tömegtermesztésünk idézett elő.  A benne található elemek közül a szerves jód a pajzsmirigy hormonjainak szintézéséhez szükséges oligoelem, tette híressé. A formula célja, hogy egy alapvetően aktív metabolizmust hozzon létre, ami a sejtszintű oxigén és tápanyagfelvételt kedvezően befolyásolja. Nem véletlenül képezi alapját az édesvízi és a tengeri moszatok fogyasztása a makrobiotikus étrendnek. 
 A pajzsmirigy túlműködése miatt alkalmazott gyógyszerek között gyakran alkalmazott készítmény a Propycil. Sajnos ez évben az USA-ban olyan mellékhatásaira derült fény, amely miatt nemcsak az orvosokat, de a betegeket is időben szeretném figyelmeztetni (nem megriasztani).  Májbetegséget okozhat!! Forrás: Családinet.hu

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.