A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használunk...

ELFOGADOM
Termékek Menü

Diabo étrendkiegészítő folyadék

Ár:
7.000 Ft
Cikkszám: 000177
Elérhetőség: Rendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Deko-Impex Kft

Leírás és Paraméterek

CUKORBETEGEKNEK AJÁNLOTT KÉSZÍTMÉNY
 
Csak növényi eredetű hatóanyagokat tartalmazó  készítmény. A hatóanyagok kivonása a legmodernebb biotechnológiával történik. (szuperkritikus extrakció). Az eljárás során cseppfolyós széndioxid segítségével nagy nyomáson (75-400 bar) vonjuk ki a hatóanyagokat a gyógynövényekből. A folyamat végén a széndioxid eltávozik és teljesen tiszta oldószermentes hatóanyagot kapunk, amelynek koncentrációja sokszorosa a hagyományos kivonási eljárások során keletkezett anyagénak. A másik előnye az eljárásnak az, hogy a kivonási folyamat alacsony hőmérsékleten zajlik, ezért a magasabb hőmérsékletre érzékeny komponensek is megmaradnak a végtermékben.
Az így keletkezett termék a DIABO egy nagyon magas hatóanyag koncentrációjú, ( egy adag Diabo hatóanyaga (120 mg) megfelel 3700 mg szárított növényi őrleménynek ) kellemes fahéj ízű, tartósítószer mentes étrend kiegészítő.
 
Felhasználási javaslat;
 
A mellékelt mérőpohárba mérjen ki 2,5 ml (1 teáskanál) Diabo-t és adjon hozzá vizet.
 
- Fogyasztása reggeli és vacsora előtt fél órával javasolt.
- Egy üveg (125 ml) 50 adagot tartalmaz.
 
Hatóanyagok;
 
- Lepkeszeg mag (Trigonella foenum-graecum)
- Fahéj (Cinnamomum zeylanicum)
- Szegfűszeg (Syzigium aromaticum)
- Orvosi zsálya levél (Salvia officinalis)
- Vörös szőlő mag-és héj (Resveratrol)
- Máriatövis mag (Silybum marianum)
- Olajfa levél (Olea europea)
 
Fahéj:
Az 1980-as évek végén kezdték el a fahéj vércukorszint csökkentő hatását kutatni, a növény aktív komponensei specifikus protein-foszforilációt –defoszforilációt hoznak létre, az inzulin receptorokon, és a receptorszignál-kaszkád egyes lépésein. A fahéj kivonat stimulálja az inzulin R-kináz autofoszforrilációját, valamint gátolja a protein tirozin –foszfatáz 1-et (PTP-1). A hiedelmekkel ellentétben nem a fahéj legismertebb komponense az illóolaj és a fahéj aldehid felelős az antidiabetikus hatás kifejeződéséért, hanem egy methylhydroxychalcone polymer (MHCP) nevű vegyület. Az MHCP stimulálja az inzulin R kinázt (PI-3 kináz), mely az inzulin R szubsztrát autofoszforilációjához vezet, ami megnövekedett glükózfelvételt eredményez az adipocytákban, hiszen az MHCP csökkenti a zsírsejtek inzulin rezisztenciáját. A fahéj étrend-kiegészítőként való alkalmazása fontos szerepet játszik a szervezet glükóz – homeosztázis fenntartásában, és nemcsak azonnal, hanem még 12 órával a bevételt követően is hatása van a szervezet cukorháztartására.
 
Orvosi zsálya levél:
Az orvosi zsálya az egyik legfontosabb gyógynövényünk. Jelentős vércukorszint csökkentő, vérnyomáscsökkentő, antimikrobás, görcsoldó hatással rendelkezik. A hatóanyag kinyeréséhez elsősorban a lila virágú, vagy a „Kew Gold” változat vehető igénybe. (Dr. Böszörményi Andrea (2010) Salvia, Levendula, és Morus toxinok fitokémiai jellemzése terpén vegyületeik alapján. Doktori értekezés Semmelweis Egyetem Gyógyszertudományok Doktori Iskola)
Egy további kísérletben cukorbeteg patkányok 14 napos zsályakivonattal történő itatásának eredményeként szignifikánsan igazolható, a májsejtek inzulin érzékenységének, és a szövetek glükóz felvételének növekedése.
(Cristovao F. Lima, Marisa F. Azevedo, Rita Araujo, Manuel Fernandes- Ferreira, Cristina Pereira-Wilson (2004) Metformin –like effects of Salvia officinalis: useful in diabetes prevention? Depertment of Biology, Centre of Biology, University of Minho).
Igazoltan 2-es típusú diabéteszben szenvedő 80 betegen elvégzett vizsgálattal igazolható volt, hogy az orvosi zsálya kivonat szignifikánsan csökkenti a vér glükóz és koleszterol szintjét, 3 hónapos kísérleti időszakot figyelembe véve. A vércukor szint 144,2mg/dl-ről 12 hét alatt 115mg/dl-re csökkent.
 
Olajfa levél:
Az olajfa levél kivonat hatását normál és streptozotocin indukálta diabéteszes patkányokon vizsgálva 14 napos kezelés hatására szignifikánsan csökkent a szérumglükóz, a totalkoleszterol, triglicerid, urea, kreatinin, aspartat amino transferaz (AST), ALT és növekedett a széruminzulin szint, a diabéteszes patkányoknál, míg az egészséges állatoknál nem változott.
 
Lepkeszeg mag:
A tradicionális arab, indiai és kínai orvoslás is használja. (Trigonellae foenugracei semen PH.Hg.VIII). A vércukorszintet és a koleszterinszintet is csökkentheti.
 
Szegfűszeg:
A szegfűszeg kivonat tradicionális gyógynövényként szerepel a diabétesz kezelésében. A vizsgálatok során streptozotocin indukált diabéteszes patkányokon igazolták hatékonyságát. A különböző kivonási eljárásokkal előállított extraktumok szignifikánsan csökkentették a vér glükóz szintjét. A kísérlet kezdetén a csoport vér glükóz szintje 251,84mg/dL volt, 15 nap kezelés után 154,84 mg/dL-re csökkent.
K. Ravi kutatásai is hasonló eredményre vezettek, streptozotocin indukálta diabéteszes patkányok esetében, a szegfűszeg extraktummal szignifikánsan csökkent a vér glükóz, urea, koleszterol szintje. Nőtt a glükóz tolerancia, a protein és a glikogén szint. Csökkent a glutamát oxaloacetát transzamináz és glutamát pyruvát transzamináz aktivitása.
 
Máriatövis mag:
A máriatövis a diabétesz következtében kialakuló májterhelés hatásainak csökkentését szolgálja.
 
A szilibinin megszünteti vagy csökkenti azoknak az anyagoknak a hatását, amelyek a májszövetek elhalását vagy a máj zsugorodását idézik elő. A szilibinin „méregteleníti” a májat, és elősegíti a regenerálódását.
A szilibinin egy rendkívül hatékony antioxidáns – antioxidáns-tartalma többszöröse az E- és C-vitaminénak – amely fokozza a fehérjék szintézisét a sejtekben, és májtisztítás útján támogatja a májműködés helyreállítását. Számos tanulmány számol be a szilibinin szabadgyök megkötő hatásáról. Emellett a szilibinin segíti a májsejtek osztódását és regenerációját, valamint stabilizálja a májsejtek sejthártyáját is.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!