Leírás és Paraméterek
A Brokkolicsíra kapszula tisztítja a vért, javítja a keringést, hidrokinonglükozid tartalma megakadályozhatja a rák kialakulását és növekedését, leghatásosabb növényként említik a nyelőcső-, gyomor-, vastagbél-, végbélrák leküzdésében, kiemelkedően fontos szerepe lehet a
tüdő-, prosztata- valamint a hólyagrák legyőzésében is.
Tartalma:
- Legnagyobb mennyiségben tartalmaz enzimeket.
- Glükoz-inolát tartalma miatt a rákgyógyítás ígéretes készítménye.
- Jelentős a klorofill tartalmú.
- Vitaminokat (C és B-vitamin komplex, U-vitamin).
- Ásványi anyagokat Fe, Ca, P, K, Mn, Se, Zn, Mg. (Vas, Kálcium, Foszfor, Kálium, Mangán, Szelén, Cink, Magnézium).
Összetevõk: liofilizált, szárított brokkolicsíra õ rlemény, 84 féle ásványianyag és nyomelem koncentrátum, cirokmag-héj õrlemény, zselatin, színezék (titán-dioxid) felhasználásával.
Hatása:
- Meghatározó szerepe van a Helicobacter Pylori kiírtásában.
- Kalcium tartalma megegyezik a tej kalcium tartalmával, így jót tesz a csontoknak, fogaknak, nyirokmirigyeknek.
- Tisztítja a vért, javítja a keringést és a sejtek anyagcseréjét.
A csírák gazdagon tartalmaznak vitaminokat, ellátnak teljes értékű fehérjékkel is, ún. előemésztett formában, mely könnyen és hatékonyan felszívódik a szervezetben. A vitamin- és enzimkiválasztás eléri a maximumot, a férfiasságért felelős E-vitamin mennyisége háromszorosára nő négy napon belül a búzában a csíráztatás alatt. A keményítő és zsír cukorrá és szénhidráttá alakul, melyek így gyorsan hatalmas energiát biztosítanak.
Hatóanyagtartalom a napi bevitelben
1 kapszula | 3 kapszula | |
Brokkolicsíra őrlemény | 200 mg | 600 mg |
E - vitamin | 1,8 mg / RDA 15 % | 5,4 mg / 45 % |
Tartalom: 100 db
Javasolt napi bevitel: 3 x 1 kapszula
A Brokklolicsíráról részletesen;
A szulforafán egy kéntartalmú, bioaktív vegyület, ami a brokkoliban és rokonaiban található meg.
A szulforafán egy nagyon hatékony antioxidáns tápanyag. Védi a sejtjeinket a szabad gyökök károsító hatásaival szemben. Az antioxidánsok ellensúlyozzák az úgynevezett szabad gyökök egészségünket károsító hatását. Anyagcserénk folyamatosan termel szabad gyököket, illetve ezeket a szennyezett levegőben lévő részecskék útján is belélegezzük. A szabad gyökök erősen oxidálnak, ettől károsodnak a sejtjeink.
Tanulmányok szerint a szulforafán hatásai:
Kezdeti laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy a szulforafán blokkolja a leggyakoribb ízületi gyulladás, az osteoarthritis során azt az enzimet, ami az ízületek leépülését okozza.
Francia Nemzeti Tudományos Kutató Központ kutatói felfedezték, hogy a szulforafán vegyület elpusztítja a Helicobacter pylori-t, ami a fekélyek és a gyomor rákos megbetegedéséért felelős
A warwicki egyetem kutatócsapata a szulforafán hatását vizsgálta a magas vércukorszint, vagyis a hiperglikémia által károsított erekben. Az eredmények szerint 73 százalékkal csökkent a szív- és érrendszeri betegség létrejöttéért felelős reaktív oxigénfajtáknak nevezett molekulák mennyisége, amelyek szintjét a hiperglikémia egyharmaddal emeli.
A tanulmányunk szerint az olyan összetevők mint a szulforafán segít ellenállni a cukorbetegség által okozott érrendszeri betegség kialakulásának.
Növeli a szervezet méregtelenítő enzimjeinek hatékonyságát.
A szulforafán természetes forrásai:
brokkoli
káposztafélék
karfiol
kelbimbó
retek
Felfedezték, hogy a 3-4 napos brokkoli csírában a legnagyobb a szulforafán koncentráció, így a leghatásosabb ezekből a kis csíranövényekből naponta 1 kanállal megenni, ami heti másfél kiló brokkoli elfogyasztásának felel meg.
Ha a brokkolit szelénben gazdag ételekkel párosítjuk, többszörösére növelhetjük a szulforafán hatását.
Magas szeléntartamú a paradió, a csirke, a garnélarák, és a tojás.
Vannak olyanok, akik táplálékkiegészítőként szedik a brokkoli-port. Sajnos, ez magában nem használ.
Azonban kísérletek szerint csaknem duplája a szulforafán felszívódása, ha együtt fogyasztjuk a brokkolicsírát a brokkoli-porral. Forrás: Tudástár
A csíra tartalmazza az összes szükséges alkotóelemet, amire a szervezetnek szüksége van az egészséghez. A kicsírázott mag rendkívül tápláló és gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, fehérjékben, enzimekben.
Fogyasztása leginkább nyersen ajánlott, önmagában, kenyérre szórva, salátába keverve, joghurtba, kefirbe téve.
Amennyiben Ön ismer olyan FLAVIN terméket, amely kínálatunkban nem szerepel, de szeretné megrendelni, kérjük jelezze, hogy megvásárlását lehetővé tehessük.