A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használunk...

ELFOGADOM
Kategóriák
Kálcium és magnézium - 150 kapszula
4.323 Ft

Kálcium és magnézium - 150 kapszula

4.323 Ft
Cikkszám: 000234
Elérhetőség: Rendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Swanson Health Products USA

Leírás és Paraméterek

Étrendkiegészítő Kálcium citrát, magnéziummal

I. Kálcium az emberi szervezetben legnagyobb mennyiségben megtalálható ásványi anyag, hiszen a csontok tömegéből 0,75-1,2 kg tiszta kalcium. A kalcium mintegy 99%-a található a csontokban és fogakban, ahol a foszfáttal együtt kalcium foszfát só formájában található, a fennmaradó része a sejtekben és a sejtek közötti térben szabadon van. A kalcium-foszfát kristályok adják a csontok és a fogak keménységét, amíg a szabadon maradó mintegy tíz grammnyi kalciumnak döntő fontossága van az izmok, az idegrendszer, a váralvadás ás néhány enzim működésében.

Mihez szükséges?

Csontok, fogak felépülése
Idegrendszer működése
Izmok összehúzódása
Enzimek működése
Véralvadás

Mennyi szükséges belőle?
A kalcium felszívódása nem túl jó, átlagosan 20-40% között mozog, és sok tényező befolyásolja. Az elsők között van a szervezet D-vitamin ellátottsága, a táplálékban lévő fehérjemennyiség, a táplálék áthaladása a gyomor-bélrendszeren, és az elfogyasztott élelmiszerek különböző (például oxál-) savtartalma

Miben található meg?
Az összetétel és a felszívódás szempontjából is tekintve a legjobb kalciumforrásaink a tej és a tejtermékek. Növényi eredetű élelmiszereinkből a kalcium rosszul szívódik fel, kivéve az olajos magvakat, melyek jelentős kalciumforrások.

Hiányállapotok
Kalcium hiányában gyermekeknél a fejlődés, és kifejezetten a csontok növekedésének zavara, mentális zavarok, az idegrendszer és az izmok fejlődésének problémái léphetnek fel. Felnőtteknél az izmok fokozott görcskészsége, a csontok törékennyé válása léphez fel. Hosszan tartó kalciumban és D-vitaminban szegény táplálkozás, valamint a nem megfelelő mennyiségű mozgás az arra érzékenyeknél könnyen csontritkuláshoz vezet.

II.  Az emberi szervezetben körülbelül 20-30 gramm magnézium található, amely egyenletesen oszlik meg a csontok és a sejtek belső tere között. A magnéziummal gyakran találkozhatunk úgy is, mint az idegrendszer védő hatású ásványi anyagával. Ez valójában találó is, hiszen nagy szerepe van az idegrendszer működésében, bár ezen kívül sok folyamatban működik még közre.

Mihez szükséges?

Idegek és izmok működése
Fehérje-, zsír-, szénhidrát anyagcsere
Szív- és érrendszer működése
Csontok felépítése

Mennyi szükséges belőle?
A magnézium szükséges bevitelét - az anyagcserében játszott jelentős szerepe miatt - szokás megadni a felvett energiamennyiség függvényében is. E szerint minden elfogyasztott 1000 kJoule energia után 25-30 mg magnéziumot kellene elfogyasztani

Miben található meg?
A magnézium legnagyobb mennyiségben a zöldségfélékben, a hüvelyesekben, a különböző gabonafélékben (főleg azok héjában), a gyümölcsökben, a tejtermékekben és a halfélékben található meg.

Hiányállapotok
Magnézium csökkent bevitele mellett fokozott fáradékonyság, idegrendszeri problémák és anyagcsere-zavarok léphetnek fel, esetleg a vérkeringés is romolhat. Személyiségváltozás, izomgörcsök, anorexia, hányinger egyaránt szerepelhet a tünetek között.

Tartalma: 150 db   Nettó tömeg: 144,62 +, - 5 %

Összetevői: kálcium citrát, magnézium-oxid, zselatin, magnézium sztearat

Napi ajánlott mennyiség:  2 db

Hatóanyag  napi 2 kapszulában


Kálcium                  300 mg      RDA  37,5 %

Magnézium            150 mg      RDA  40 %


Kálcium szükségessége részletesebben;

Az emberi és állati szervezetben kalciumból több van, mint bármely más ásványi anyagból, de nemcsak mennyiségi szempontból áll az élen, élettani szerepe is óriási, több biokémiai folyamatban is nélkülözhetetlen. Az emberi test kalciumtartalmának többsége, mintegy 1-1,5 kg, a csontokban található. A felnőtt ember csontjainak nagyjából 20 százaléka felszívódik és pótlódik, az elpusztuló csontsejtek helyére újak lépnek.
 
 
Az idegrendszer működéséhez nélkülözhetetlen, az ingerület áttevődésének egyik „felelőse”. A kalcium nélkülözhetetlen a véralvadáshoz. Az egészséges szívműködéshez elengedhetetlen, gondoskodik arról, hogy normális legyen a szívverés. Nagyobb adagokban adva az allergiás reakciók tüneteit enyhíti, sokan az álmatlanság ellenszerének is tartják.
A kalcium adagolásánál ügyelni kell arra, hogy ha magnéziummal kombináljuk, a Ca és a Mg aránya 2:1 legyen. Ugyanez vonatkozik a foszforra is. A kalcium- és magnézium-arány eltolódásának súlyos következményei lehetnek.
A szervezetben nagy mennyiségben tárolt D-vitamin megnövelheti a vér kalciumtartalmát.

Bizonyos antibiotikumok hatékonysága csökkenhet kalcium hatására. Az ilyen gyógyszerekkel való kezelés alatt ne fogyasszunk magas kalciumtartalmú ételeket.
Egyes esetekben - az ún. növési fájdalomnál, menstruációs görcsöknél, hát- és derékfájásnál - érdemes növelni a kalciumbevitelt.
Elengedhetetlen a normális izomműködéshez, és a tejképződéshez is szükséges. Résztvesz a sejtek közötti kötőanyag kialakításában. A sejtben végbemenő anyagcsere-folyamatok egyebek között függnek a kalcium- és a magnéziumionok koncentrációjától.
Különösen megnő a szervezet kalciumszükséglete a várandósság, illetve a szoptatás alatt, csonttörések esetén, valamint acidózisban, a vér pH-értékének savas irányba történő elmozdulásakor.
Hiányában angolkór, csontlágyulás vagy csontritkulás léphet fel. A vér kalciumszintjének csökkenésekor görcsök léphetnek fel, és az általános ingerlékenység is fokozódhat. Ilyenkor az izmok ingerlékenysége is erősödik, a szövetek érzékennyé válnak a gyulladásra, és erősödnek az allergiás reakciók.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.