A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használunk...

ELFOGADOM
Kategóriák
Termék címkék:
cink D3 kalcium magnézium
Kálcium, Magnézium, Cink, D3  tabletta_120 db
5.882 Ft

Kálcium, Magnézium, Cink, D3 tabletta_120 db

5.882 Ft
Cikkszám: 0174
Elérhetőség: Rendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: NOW foods_USA/importáló:Biolitte Kft

Leírás és Paraméterek

Kalciumot, Magnéziumot, Cinket és D3-at tartalmazó étrendkiegészítő.

Mind a négy ásványi anyag rendkívül fontos az egészséges csontrendszer és fogazat normál szerkezetének kialakulásához és fenntartásához, valamint az egészséges véralvadáshoz. A magnézium szerepet játszik az idegrendszer kiegyensúlyozott működésében és a normál izomműködés fenntartásában. A D3 vitamin a kalcium felszívódását és a csontokba történő beépülését segíti. 

Kalcium

Kálcium az emberi szervezetben legnagyobb mennyiségben megtalálható ásványi anyag, hiszen a csontok tömegéből 0,75-1,2 kg tiszta kalcium. A kalcium mintegy 99%-a található a csontokban és fogakban, ahol a foszfáttal együtt kalcium foszfát só formájában található, a fennmaradó része a sejtekben és a sejtek közötti térben szabadon van. A kalcium-foszfát kristályok adják a csontok és a fogak keménységét, amíg a szabadon maradó mintegy tíz grammnyi kalciumnak döntő fontossága van az izmok, az idegrendszer, a váralvadás ás néhány enzim működésében.

Miért fontos?

Csontok, fogak felépülése
Idegrendszer működése
Izmok összehúzódása
Enzimek működése
Véralvadás

Magnézium

Az emberi szervezetben körülbelül 20-30 gramm magnézium található, amely egyenletesen oszlik meg a csontok és a sejtek belső tere között. A magnéziummal gyakran találkozhatunk úgy is, mint az idegrendszer védő hatású ásványi anyagával. Ez valójában találó is, hiszen nagy szerepe van az idegrendszer működésében, bár ezen kívül sok folyamatban működik még közre.

Miért fontos?

Idegek és izmok működése
Fehérje-, zsír-, szénhidrát anyagcsere
Szív- és érrendszer működése
Csontok felépítésezaporodás

Cink

 cink mintegy 2-3 grammnyi mennyiségben van jelen az emberi szervezetben, ezen belül is főleg a haj, a szem, és a férfi nemi szervek tartalmazzák. Ezeken kívül a máj, a vesék, az izmok, és a bőr tartalmaz belőle még számottevő mennyiséget. A legfontosabb szerepe azonban mégsem ez, hanem az, hogy az inzulin alkotórészeként a vércukorszint-szabályozásban vesz részt. Az inzulinon kívül mintegy hetvenféle enzimben van jelen.

Miért fontos
Inzulin termelése
Szénhidrát-, fehérje-, zsír-, nukleinsav anyagcsere
Növekedés
Nemi fejlődés
Szaporodás

D3

Kétféle D-vitamin különböztetünk meg: a D2 és a D3 vitamint. D2 vitamint tartalmaznak inkább a növények, vegyesen mindkettőt pedig az állati eredetű élelmiszerek. A D3 vitamin sokkal aktívabb, mint a D2, és ez keletkezik a napsugárzás hatására a bőrben is.
Miért fontos?
A kalcium és a foszfor felszívódása
A kalcium és foszfor beépülése
A csontképzodés folyamata
A csontok egészséges fejlődéséhez
A csontok gyógyulása például törés után
A csontritkulás megelőzése
 
Ajánlott felhasználás: Étrendkiegészítőként naponta 3 db, étkezés közben vagy után.
 
 
 
 
 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.