A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használunk...

ELFOGADOM
Kategóriák
Kalcium-Magnézium-Cink FORTE
1.572 Ft

Kalcium-Magnézium-Cink FORTE

1.572 Ft
Cikkszám: 171
Elérhetőség: Rendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: JutaVit

Leírás és Paraméterek

JutaVit Kalcium+Magnézium+Cink   - Magas hatóanyag tartalommal !

-  a KALCIUM fontos az egészséges csontok és fogak fejlődéséhez,

A kalcium az emberi szervezetben legnagyobb mennyiségben megtalálható ásványi anyag, hiszen a csontok tömegéből 0,75-1,2 kg tiszta kalcium. A kalcium mintegy 99%-a található a csontokban és fogakban, ahol a foszfáttal együtt kalcium foszfát só formájában található, a fennmaradó része a sejtekben és a sejtek közötti térben szabadon van. A kalcium-foszfát kristályok adják a csontok és a fogak keménységét, amíg a szabadon maradó mintegy tíz grammnyi kalciumnak döntő fontossága van az izmok, az idegrendszer, a váralvadás ás néhány enzim működésében.

Mihez szükséges?
Csontok, fogak felépülése
Idegrendszer működése
Izmok összehúzódása
Enzimek működése
Véralvadás

Hiányállapotok
Kalcium hiányában gyermekeknél a fejlődés, és kifejezetten a csontok növekedésének zavara, mentális zavarok, az idegrendszer és az izmok fejlődésének problémái léphetnek fel. Felnőtteknél az izmok fokozott görcskészsége, a csontok törékennyé válása léphez fel. Hosszan tartó kalciumban és D-vitaminban szegény táplálkozás, valamint a nem megfelelő mennyiségű mozgás az arra érzékenyeknél könnyen csontritkuláshoz vezet.

Túladagolás
Napi 2-3000 mg kalcium bevitele elősegíti a székrekedést, csökkenti a vas és a cink felszívódását és vesekőképződéshez vezethet.

-  a MAGNÉZIUM segíti az izmok és az idegrendszer optimális működését,

Az emberi szervezetben körülbelül 20-30 gramm magnézium található, amely egyenletesen oszlik meg a csontok és a sejtek belső tere között. A magnéziummal gyakran találkozhatunk úgy is, mint az idegrendszer védő hatású ásványi anyagával. Ez valójában találó is, hiszen nagy szerepe van az idegrendszer működésében, bár ezen kívül sok folyamatban működik még közre.

Mihez szükséges?
Idegek és izmok működése
Fehérje-, zsír-, szénhidrát anyagcsere
Szív- és érrendszer működése
Csontok felépítése

Hiányállapotok
Magnézium csökkent bevitele mellett fokozott fáradékonyság, idegrendszeri problémák és anyagcsere-zavarok léphetnek fel, esetleg a vérkeringés is romolhat. Személyiségváltozás, izomgörcsök, anorexia, hányinger egyaránt szerepelhet a tünetek között.

Túladagolás
A magnézium-bevitel kismértékű növekedése általában semmilyen problémát nem okoz, azonban túlzottan magas magnézium-bevitel mellett fokozódik a foszforürítés is.

 - a CINK hozzájárul a haj,a bőr és a köröm egészségének megőrzéséhez.

A cink mintegy 2-3 grammnyi mennyiségben van jelen az emberi szervezetben, ezen belül is főleg a haj, a szem, és a férfi nemi szervek tartalmazzák. Ezeken kívül a máj, a vesék, az izmok, és a bőr tartalmaz belőle még számottevő mennyiséget. A legfontosabb szerepe azonban mégsem ez, hanem az, hogy az inzulin alkotórészeként a vércukorszint-szabályozásban vesz részt. Az inzulinon kívül mintegy hetvenféle enzimben van jelen.

Mihez szükséges?
Inzulin termelése
Szénhidrát-, fehérje-, zsír-, nukleinsav anyagcsere
Növekedés
Nemi fejlődés
Szaporodás

Hiányállapotok
Cink hiányában a gyerekeknél törpenövés, a herék elsorvadása jelentkezik, felnőtteknél elhúzódó sebgyógyulás, csökkent étvágy és ízérzés, letargia, hasmenés, bőrgyulladások jelentkeznek

Túladagolás
Nincsenek ismeretek róla.

Ajánlott adagolás : napi 1 tabletta

Tartalma: 90 db

Tabletta tartalmaz:


Összetevők Mennyiség RDA %

Kálcium

Magnézium

Cink

500 mg

150 mg

15 mg

62,5

40

150


OÉTI:6702 / 2010

Káciumról részletesebben;

Az emberi és állati szervezetben kalciumból több van, mint bármely más ásványi anyagból, de nemcsak mennyiségi szempontból áll az élen, élettani szerepe is óriási, több biokémiai folyamatban is nélkülözhetetlen. Az emberi test kalciumtartalmának többsége, mintegy 1-1,5 kg, a csontokban található. A felnőtt ember csontjainak nagyjából 20 százaléka felszívódik és pótlódik, az elpusztuló csontsejtek helyére újak lépnek.
 
 
Az idegrendszer működéséhez nélkülözhetetlen, az ingerület áttevődésének egyik „felelőse”. A kalcium nélkülözhetetlen a véralvadáshoz. Az egészséges szívműködéshez elengedhetetlen, gondoskodik arról, hogy normális legyen a szívverés. Nagyobb adagokban adva az allergiás reakciók tüneteit enyhíti, sokan az álmatlanság ellenszerének is tartják.
A kalcium adagolásánál ügyelni kell arra, hogy ha magnéziummal kombináljuk, a Ca és a Mg aránya 2:1 legyen. Ugyanez vonatkozik a foszforra is. A kalcium- és magnézium-arány eltolódásának súlyos következményei lehetnek.
A szervezetben nagy mennyiségben tárolt D-vitamin megnövelheti a vér kalciumtartalmát.

 
Bizonyos antibiotikumok hatékonysága csökkenhet kalcium hatására. Az ilyen gyógyszerekkel való kezelés alatt ne fogyasszunk magas kalciumtartalmú ételeket.
Egyes esetekben - az ún. növési fájdalomnál, menstruációs görcsöknél, hát- és derékfájásnál - érdemes növelni a kalciumbevitelt.
Elengedhetetlen a normális izomműködéshez, és a tejképződéshez is szükséges. Résztvesz a sejtek közötti kötőanyag kialakításában. A sejtben végbemenő anyagcsere-folyamatok egyebek között függnek a kalcium- és a magnéziumionok koncentrációjától.
Különösen megnő a szervezet kalciumszükséglete a várandósság, illetve a szoptatás alatt, csonttörések esetén, valamint acidózisban, a vér pH-értékének savas irányba történő elmozdulásakor.
Hiányában angolkór, csontlágyulás vagy csontritkulás léphet fel. A vér kalciumszintjének csökkenésekor görcsök léphetnek fel, és az általános ingerlékenység is fokozódhat. Ilyenkor az izmok ingerlékenysége is erősödik, a szövetek érzékennyé válnak a gyulladásra, és erősödnek az allergiás reakciók.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.