googleba44bc902fc0cc8d.html fbq('track', 'ViewContent', { content_type: 'product', content_ids: ['245'], value: 2250, currency: 'HUF' }); document.addEventListener('AddToCart', function(e) { var id = e.detail.product.id; var value = parseFloat(e.detail.product.price) * e.detail.product.quantity; var currency = e.detail.product.currency; fbq('track', 'AddToCart', { content_ids: id, content_type: 'product', value: value, currency: currency }); }) 409157035896475

A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használunk...

ELFOGADOM
Termékek Menü

Nyírfacukor - 500 g

Ár:
2.250 Ft
Cikkszám: 179
Elérhetőség: Rendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek





Mi is az a nyírfacukor?

A nyírfacukor tiszta, édes ízű, természetes alapú édesítőszer, fehér, kristályos szénhidrát, egy természetes cukorféle. Íze, megjelenése szinte teljesen azonos a hagyományos kristálycukoréval, az emberi szervezetre gyakorolt élettani hatása viszont épp az ellenkezője. A nyírfacukor fogyasztása önmagában nem vezet elhízáshoz, jótékony hatással van fogainkra, lúgosítja szervezetünket, nem kell inzulin a hasznosításhoz, gyorsítja az emésztési folyamatokat és segíti a kiválasztást.

Fehér színét nem fehérítéssel nyerik, hanem a teljes risztítás eredménye miatt, eredendően fehér színű. Barna változata nem is létezik.

A nyírfacukor előállítása alapvetően különböző szűrésekből, tisztításokból, keverésekből és sűrűsítésekből áll. Ezen folyamatok révén fokozatosan különválasztják a nyírfacukrot az egyéb összetevőktől. Ellenőrzött körülmények között végbemenő, a környezetet nem szennyező, modern technológiát alkalmazó módszerről van szó.

 

 




Felnőttek, gyermekek, cukorbetegek, várandós kismamák, fogyni vágyók és candida-diétán lévők is egyaránt biztonsággal fogyaszthatják.



A nyírfacukor előnyei/tulajdonságai:



Enyhíti a természetellenes éhségérzetet

Csökkenti a cukor és szénhidrát iránti vágyat

Elősegíti az emésztési folyamatokat, gátolja a székrekedést

Alacsonyan tartja és segít stabilizálni a vércukorszintet

Nem növeli a test inzulin szükségletét

Alacsony kalória és felszívódó szénhidrát tartalom

Lassítja a fogszuvasodást, a fogkőképződést, csökkenti a lepedékképződést

Nem táplálja a kártékony baktériumokat szervezetünkben

Igazoltan használható a gombás fertőzések, a Candida esetén is

Lúgosító, méregtelenítő hatású

Elősegíti a kalcium és B vitaminok felszívódását





Adagolás

A nyírfacukor bármilyen mennyiségben fogyasztható természetes cukor. Jótékony egészség megőrzést elősegítő- és gyógyhatásai hosszú távú és rendszeres fogyasztás mellett érhetők el. Az egészséges és tudatos táplálkozás részeként a cukor helyettesítésére, elhagyására egyszerű, jó ízű, természetes és biztonságos megoldást nyújt.





Felhasználási javaslatok

A nyírfacukrot pontosan ugyanúgy kell használni, mint a finomított kristálycukrot. Édesítő ereje a hagyományos cukoréhoz képest 1:1. Mellék- és utóíze nincs.

A nyírfacukrot ajánljuk hideg-meleg ételek, italok készítésénél, receptjeink bármifajta megváltoztatása nélkül. Használhatjuk sütemények, torták, főtt és sült ételek, desszertek, fagylaltok, likőrök édesítésére. Jegyezzük azonban meg, hogy antibakteriális hatásánál fogva nem nyújt táptalajt a gombaféléknek, így nem alkalmas élesztővel készült ételek, mint például kelt tészták készítésére.

A nyírfacukor korlátlan mennyiségben is biztonságosan fogyasztható, káros mellékhatása nincs.





További jótékony hatások




1. Lúgosító, méregtelenítő hatás

A szervezet sav-bázis egyensúlyának helyreállítása és fenntartása lényeges eleme az egészséges életmódnak. Az enyhén lúgos nyírfacukor a teljes emésztési ciklus folyamán kifejti jótékony hatását és lúgosítja szervezetünket.

Az európai lakosság több mint 8%-a szenved különböző mértékű székrekedéstől. Ez nemcsak az immunrendszert gyengítheti, de számos egyéb betegséghez is vezethet. A nyírfacukor természetes módon fokozza a bélműködést, gátolja a székrekedést, amivel segíti a lerakódások, salakanyagok kiürülését, elősegítve szervezetünk méregtelenítését.



2. Hatékonyság gombás fertőzések, Candida esetén

A Candida gomba egyfajta élesztőgomba, ami természetes módon is jelen van szervezetünkben. Erős antibiotikumok, stressz, dohányzás, túlzott cukorfogyasztás, fogamzásgátló tabletta hosszú távú szedése előidézhet egy olyan állapotot, melyben ezek a gombák túlzottan elszaporodnak, számos betegséget okozva.

A nyírfacukor, ellentétben a Candidát tápláló hagyományos cukorral, nem nyújt táptalajt ennek a gombának. Egy 1975-ös finn kísérlet bizonyítja, hogy a különböző Candida Albicans törzsekhez folyamatosan 5% nyírfacukrot adagolva, szaporodásuk nagymértékben lelassult. Tehát, Candida kúrán lévők is korlátlanul fogyaszthatják.



3. Jótékony hatás a bakteriális megbetegedéseknél

A természetes nyírfacukor számos baktériumtörzsnek egyáltalán nem nyújt táptalajt, így bizonyítottan képes megvédeni bennünket a már említett fogromlástól, csökkenteni a húgyúti fertőzések, a felső légúti betegségek, az asztma tüneteit. Megakadályozza, hogy a baktériumok túlnyomó része megtapadjon az orrüreg szöveteiben, így hatásos segítség az orrmelléküreg gyulladása ellen. Mindennapi használata 40%-kal csökkenti a középfülgyulladás gyakoriságát. Enyhébb lefolyású betegségekben a nyírfacukor még az antibiotikumot is helyettesítheti.




4. Kollagén termelés fokozása, B vitamin felszívódásának elősegítése

A bőr rugalmasságát a kollagén nevű fehérje biztosítja. A kor előrehaladtával a kollagén egyre merevebb lesz, veszít nedvességtartalmából, és a folyamat következtében a bőr elvékonyodik, ráncossá válik. A nyírfacukor fokozza szervezetünk kollagén termelését és fiatalítja, rugalmasabbá teszi a már meglévő kollagént. Elősegíti a B vitamin felszívódását is, ami köztudottan javítja a bőr, haj és köröm állapotát, kondícióját.





AJÁNLÁS

Fogyókúrázóknak




A nyírfacukor használatával elérhető:

az étvágy csökkentése

az éhségérzet késleltetése

kevesebb szénhidrátbevitel

kevesebb kalória

jobb emésztés.

Energiatartalma csupán 240 kcal/100g, amely kb. a cukor 40 %-ának felel meg. Szénhidráttartalma is kb. 75 %-kal kevesebb a finomított cukorénál

Támogatja a súlykontrollt.



Cukorbetegeknek - Nyírfacukor fogyasztása cukorbetegeknek



A nyírfacukorral készült ételek az egységes nemzetközi élelmiszer higiéniai követelményeket tartalmazó szabályozás alapján, hivatalosan is megjelölhetők a cukorbetegek által fogyasztható megkülönböztető jelzéssel.

A nyírfacukor fogyasztása nem készteti a szervezetet felesleges inzulintermelésre. Támogatja a stabil vércukorszintet, lassan szívódik fel.




A fogak megóvásáért



A nyírfacukor jelentős mértékben segíti fogaink épségének megóvását, mivel:


megakadályozza a szájban lévő baktériumok savtermelését,

helyre képes hozni a már károsodott fogzománcot,

csökkenti a lepedék lerakódását.

nyírfacukor rendszeres fogyasztásával a lepedék (mely a szájüregben található baktériumok élőhelye) lerakódása megelőzhető, ezáltal is csökkentve a fogszuvasodás kialakulásának veszélyét.





Tartalma: 0,5
kg

Nyírfa-liget

 

 

HACCP rendszerű minőségbiztosítás és az SA 8000:2001 tanúsítvány garantálja az élelmiszer és gyógyszertisztaságú nyírfacukor előállítását. A Budapesten, akkreditált laboratóriumban végzett vizsgálatok bizonyítják, hogy az általunk forgalmazott nyírfacukor általában 5-10-szer tisztább, mint a Magyar Élelmiszerkönyviés az Európai Uniós előírások.

 

 

Cukor helyett nyírfacukrot!  (cikk)

Régóta köztudott, hogy a kristálycukor bizony nem a legegészségesebb élelmiszerek egyike. Sőt, fehér méregnek is hívják egészségkárosító hatásai miatt. Az egészséges életmód hívei igyekeznek kizárni a cukrot a mindennapos étkezéseikből, helyette más alternatívákat keresnek. Az egyik ilyen a nyírfacukor.

Érdekes, hogy a nyírfacukrot már a XIX. században felfedezték, bizonyos Hermann Emil Fischer nagyszerű kutatásaiért 1902-ben Nobel-díjat is kapott. A német tudós rájött, hogy a nyírfa kérge és rostja tartalmaz egy bizonyos cukorfélét, amely ízében és megjelenésében teljesen olyan, mint a kristálycukor. Az élettani hatásai viszont éppen az ellenkezőjét mutatják. Eleinte csak cukorbetegeknek javasolták a fogyasztását, de aztán a kutatások bebizonyították, egészségügyi hatásai miatt bárki eheti.

Nyírfacukrot tömeges, ipari méretekben először Finnország gyártott a II. világháború idején, amikor a világtól elzárva az ország nem jutott elegendő kristálycukorhoz. Az előállítása azonban igen bonyolult és drága, ezért aztán a világégés után háttérbe is szorult a nyírfacukor gyártása. Manapság azonban a kutatók rájöttek, hogy a nyírfacukrot nemcsak nyírfából, hanem több más hasonló rosttartalommal rendelkező növényből is ki lehet vonni, ráadásul más, sokkal gazdaságosabb, hatékonyabb és környezetkímélőbb módszerekkel. Ez új távlatokat nyitott és most már más ipari növények fel nem használt részeit is hasznosítani tudják.

De lássuk, miért is olyan szuper a nyírfacukor? Azt már említettük, hogy az íze és a megjelenése teljesen azonos a kristálycukoréval, viszont a fogyasztása nem vezet elhízáshoz, cukorbetegséghez, fogszuvasodáshoz. A cukorbetegek számára igen fontos, hogy a feldolgozásához, hasznosításához a szervezetnek nincs szüksége inzulinra. Stabilizálja a vércukorszintet.

A diétázók számára is van egy remek tulajdonsága, mert enyhíti az éhségérzetet, csökkenti a cukor és szénhidrát utáni vágyat, kalóriatartalma igen alacsony.

Fogyasztása nagyobb mennyiségben hashajtó hatású, normál adag esetén gátolja a székrekedést, gyorsíja az emésztést, segíti a kiválasztást, lúgosítja a szervezetet.

Nem okoz fogszuvasodást, lelassítja a fogkőképződést.

Tudni kell még, hogy candida gombára is jó, méregtelenítő, valamint segíti a kálcium és a B vitamin felszívódását.

Édesítő értéke a cukorhoz viszonyítva 1:1. A cukorhoz hasonlóan keveredik, oldódik, így a receptekben mindenféle változtatás nélkül használható. Viszont a kelt tészták készítésére nem alkalmas, mert az élesztő gomba féléknek nem nyújt táptalajt, sőt nem is karamellizálódik.

Forrás: Hajráegészség.hu 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő