A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használunk...

ELFOGADOM
Kategóriák

A víz, a legfontosabb ! (cikk)

 

Köztudott, hogy étel nélkül több hétig, de víz nélkül legfeljebb 4-5 napig bírja ki az ember. Testünk optimális működéséhez  minden 30 kg-nyi testsúlyra  napi 1 liter folyadékfogyasztást. kell számítani. Ez az optimális folyadék-bevitel a felnőtt ember számára.

Mindennapjainkban a vízre, mint a szomjúság ellenszerére gondolunk, holott a víznek rendkívül sokirányú szükséglete van az emberi szervezetben.

Milyen funkciói  vannak a szervezet működésében a víznek?

Egy felnőtt ember testének 65-70 %-át víz képezi. Ennek az aránynak a megtartása rendkívül fontos, mert akár 2 %-os vízveszteség esetén is megbillenhet testünk vízháztartási egyensúlya, és jelentősen csökken a fizikai és a szellemi teljesítményünk. A vízhiány felborítja a szervezet élettani egyensúlyát.

A víz az oldószer és szállítóeszköz szerepét tölti be, sőt sokszor a reakcióban is aktívan részt vesz.

Mihez elengedhetetlenül szükséges szervezetünkben a víz?

- biokémiai folyamatokhoz, létfontosságú anyagcsere-folyamatokhoz 

- testünk hőszabályozásához

- optimális sűrűségű vér biztosításához, mert víz nélkül a vér besűrűsödik, a  vörösvérsejtek összetapadnak, oxigéntartalma lecsökken

- víz nélkül  lelassul az anyagcserénk és az agy lassabban dolgozik

- ha rendszeresen kevesebb víz jut a szervezetbe a szükségesnél, dehidratáltsági állapot jelentkezhet, ami székrekedést, fejfájást, csökkent teljesítőképességet és  koncentráció-zavart idézhet elő

- megfelelő mennyiségű víz nélkül izületeink, izmaink érzékenyebbé válnak

- a bőr víz nélkül kiszárad, idő előtti ráncosodás jöhet létre

- víz nélkül nem tudja ellátni a szervezet alapvető méregtelenítő folyamatait

- a elégtelen  tisztavíz bevitel a zsírszövetek kialakulását is segíti

- a légzéshez is elengedhetetlen a víz, mert a tüdőnek nedvesnek kell lennie ahhoz, hogy az oxigént megkösse, ill. a széndioxidot felszabadítsa.

- tudományosan megállapított tény, hogy számos betegség kialakulásáért  a nem megfelelő, ill. nem elegendő napi folyadék-bevitel a felelős.

 

Ez a felsorolás elég meggyőző ahhoz, hogy evidensnek fogadjuk el, és tartsuk is be a folyadékpótlást, mint elengedhetetlen napi szükségletet.

 

Dehidratációnak, a vízhiánynak rendkívül komoly következményei vanna;.


-  Szervezetünk  már 1% vízhiánynál szomjúsággal jelez
-  2%-os folyadékveszteség megzavarhatja a rövid távú emlékezetet, csökkenhet a koncentráció képesség
-  3%-os hiány csökkenti az anyagcserét.
-  5%-os hiány enyhe lázat idézhet elő.
-  10%-os hiány esetén a vesék működése leállhat és izomgörcsök lépnek fel.
-  20%-os veszteségnél a belső szerveknél komoly működési problémák lépnek fel.

 

Felvetődik a kérdés, mit igyunk?

Ne cukrozott italokat, ne alkholtartalmú italt fogysszunk. Legegészségesebb  és kézenfekvő a  háztartásokban használatos víz volna.

Sajnos, a háztartásokba a víz jelentős része szennyezett területről érkezik, ezért  általában klórt használnak a vezetékes víz fertőtlenítésére, a vízben megtelepedő baktériumok elpusztítására. A nagy mennyiségű klór ugyanakkor egyetlen élő szervezet számára sem egészséges, beleértve az embereket is.

A klórral nem csak ivóvíz fogyasztásakor találkozik a szervezetünk. Amikor zuhanyozunk vagy fürdünk, a meleg víz hatására pórusaink kitágulnak, így a klór a bőrön át könnyen felszívódhat. A klór jelen van még a zuhanyvíz gőzében is, ami a tüdőnkbe juthat levegővételkor.

Számtalan vegyszert, gyógyszermaradványt, műtrágya származékot tartalmazhat a víz. Ezekkel az anyagokkal reakcióba lépve a klór,  újabb az egészségre ártalmas vegyületeket hozhat létre. A klórozott szénhidrogének, klórozott metán származékok kiemelten egészségkárosító hatásúak lehetnek.

 

Teljesen  logikus, hogy a csapvizet tisztítani, szűrni kell.

Praktikus használat, a rendkívül egyszerűen csapra felszerelhető  W-25 víztisztító termékcsalád.

Kérjük tekintse meg a RelaxBolt weboldalán a készülékek bemutatását, melyeket most akciós áron kínálunk.

Sokan előnybe részesítik a palackozott vizet, pedig több szempontból  nem praktikus;

- szennyezzük környezetünket  (l: alábbi képen)

- cipeljük az üzletből a tömegében nagyon súlyos palackokat

- relatíve drágább, mint a háztartási víztisztítás

 

Sajnos a víz szennyezettségét nap, mint nap előidézhetjük,  mi magunk, akaratunk ellenére is, ha nem vigyázunk környezetünkre;

.

HÍREK

Dr.Fereydoon Batmanghelidj kutató orvos, (Tested vízért kiált! c.könyv szerzője) egész életét tette fel a víz kutatására, a következő összefüggést fedezte fel, ami alapjaiban megrengette az orvostudomány addig ismert állásfoglalását:
„A krónikus fájdalmat a testben, amit nem lehet megmagyarázni semmilyen sérüléssel vagy gyulladással, mindenekelőtt krónikus vízhiányként kell értelmezni, azon a területen, ahol a fájdalmat észleljük. Ezekre a fájdalom jelzésekre elsődlegesen és kizárólagosan úgy kell tekintenünk, mint a dehidratáció intő jeleire a testben, mielőtt bármilyen bonyolult eljárást erőltetnénk a páciensre.” - Dr. F. Batmanghelidj
Az emberi szervezet egy bio-elektromos víz gépezet, ami 20 kilogrammonként 1 liter vizet igényel az üzemeléshez. A vér maga is nagy százalékban vízből áll. A tüdőfolyadék, ami a hulladékot és tápanyagokat szállítja, négyszer annyi, mint a testben található vér összesen és abból a vízből áll, amit fogyasztunk. Szó szerint minden egyes sejt, amiből a test áll, az életét a friss, tiszta vízellátásnak köszönheti. Ha a test nem kapja meg az állandó és megbízható vízellátmányt, el kell döntenie, hogy némely funkcióktól megvonja a vizet, hogy a rendelkezésre álló víz felosztható legyen a létfontosságú működésekhez. Például az agy teljes prioritást élvez és amíg meg nem kapja a számára nélkülözhetetlen vízmennyiséget, addig bizonyos szervek vízellátását a szervezet visszafogja.
Dr. F. Batmanghelidj felfedezése szerint, ha fájdalom jelentkezik bármilyen szervünkben vagy testrészünkben, az annak a jele, hogy az a terület krónikusan dehidratált. A fájdalom tehát a dehidratációt jelző érzet. Ezért a fájdalomcsillapítás a lehető legrosszabb, amit tehetünk, mert elnyomjuk testünk jelzését és a dehidratáció tovább folytatódik vagy akár súlyosbodik is.
Bármilyen betegségben szenvedünk, előbb ellenőrizni kell, hogy az alapok rendben vannak-e nálunk, mint például, hogy elégséges mennyiségű tiszta vizet fogyasztunk-e nap mint nap.
A japánok például használják az éhgyomorra való vízivást a gyógyászatban. A vízkúra évszázadok óta elismert ősi gyógyászati módszer japán orvosi körökben.

 

A VÍZ VILÁGNAPJA alkalmából a  Köztársasági elnök

A felszín feletti és alatti vizek, valamint az ivóvíz fontosságára és értékeire hívta fel a figyelmet-

A köztársasági elnök elmondta: a magyar emberek számára természetes, hogy otthonukban tiszta víz folyik a csapból, de a világ más részén élő, több mint kétmilliárd ember számára nemcsak a víz tisztasága, hanem a mennyisége is súlyos gondokat okoz.

Magyarország jobb helyzetben van, az ország jó adottságokkal és megfelelő vízkészlettel rendelkezik, de ennek az értéknek a védelme érdekében rengeteg ember munkájára és szakértelmére van szükség.


A víz tisztítására rendkívül nagy szükség van!

Ha Önnek háztartásában megoldatlan  a víz tisztítása, szíves figyelmébe ajánlom  a  "Víztisztító készülékek, berendezések" menüpontban bemutatott készülékeket.

Kérjük, tekintse meg a forgalmazott kínálatot.

 

Egy kis verssel búcsúzom, mely a vizeink védelmében íródott;

 .

 Lehoczky János: A VIZEK FOHÁSZA

 

Vándor, ki szomjadat oltod forrásom vizével

vigyázz reám!

Én hűsítem arcodat forró nyári napsütésben,

én frissítem fáradt testedet vándorútjaid után.

Csobogásom nyugtatja zaklatott lelkedet,

habjaim tánca bűvöli tekintetedet.

Poros gúnyádat tisztítom,

egészséged őrzöm.

Szépítelek, gyógyítalak,

üdítelek, vidítalak.

 

Lejegyezte: Barátfalvy Irén