A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használunk...

ELFOGADOM
Kategóriák
Klasszikus Culevit tabletta - 180 db
9.800 Ft

Klasszikus Culevit tabletta - 180 db

9.800 Ft
Cikkszám: 000021
Elérhetőség: Rendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Culevit Kft.

Leírás és Paraméterek

 
 
Mi a Culevit tabletta?
 
A Culevit tabletta speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer daganatos betegek számára.A tabletta aktív összetevői – bizonyos aminosavak (L-arginin, L-fenilalanin, L-hisztidin, L-metionin, L-triptofán, L-tirozin) és vitaminok (C-vitamin, B6-vitamin, B2-vitamin, biotin), valamint almasav és egy nukleobázis (adenin) – a táplálkozással is bekerülnek szervezetünkbe. A Culevit tabletta ezeknek a kis molekulasúlyú anyagoknak a megnövelt bevitelét biztosítja. A Culevit tabletta cukormentes, így cukorbetegek, és laktózérzékenyek is szedhetik. A Culevit tablettát minden nap kell szedni, szünetet beiktatni nem célszerű.
Melyek a Culevit tabletta aktív összetevői?
1 tabletta 78,39 mg L-arginint, 35 mg C-vitamint (aszkorbinsav), 33,04 mg L-fenilalanint, 31,03 mg L-hisztidint, 29,84 mg L-metionint, 23,47 mg L-almasavat, 15,32 mg L-triptofánt, 2,26 mg adenint, 1,27 mg L-tirozint, 1 mg B6-vitamint (piridoxin HCl), 0,8 mg B2-vitamint (riboflavin) és 0,03 mg biotint tartalmaz.
 
Mit tartalmaz még a készítmény?
Tablettázási segédanyagként mikrokristályos cellulózt, kukoricakeményítőt, poli-vinil-pirrolidont (povidont), magnézium-sztearátot és kolloidális szilicium-dioxidot tartalmaz.
Mikor ajánlott a készítmény alkalmazása?
A Culevit tabletta szedése ajánlott rosszindulatú daganatos betegségben szenvedők részére.
Mikor nem szabad a készítményt szedni?
Amennyiben Ön az aktív összetevők, vagy segédanyagok bármelyikére allergiás, akkor nem szabad szednie a készítményt! Fenilketonuriás betegeknek – a fenilalanin-tartalom miatt – ellenjavallt. Használata vesedialízisre (muvesekezelésre) szorulók és májelégtelenségben szenvedők számára nem javasolt. Ha Ön szerotonintermelő carcinoid tumoros megbetegedésben szenved, ne alkalmazza a készítményt.
Mit kell tudni a szedés megkezdése előtt?
A készítmény nem használható egyedüli tápanyagforrásként!
 
Szedhetik-e gyermekek is a készítményt?
Igen, szedhetik, az adagolás testsúlyfüggő. A készítmény szedését 6 éves kor alatt beszélje meg kezelőorvosával! A javasoltnál nagyobb adagok bevételét megelőzendő – a gyermekek biztonsága érdekében – a készítmény gyermekektől elzárva tartandó!
Alkalmazható-e a készítmény más gyógyszerekkel együtt?
Igen, a gyógyszerek döntő többségével együtt – kellemetlen és/vagy káros kölcsönhatás kialakulásának veszélye nélkül – alkalmazható. Egyes gyógyszerkészítmények – pl. a depresszióban alkalmazott szerotonin visszaszívódást gátló (SSRI) szerek; immunmoduláns készítmények (pl. Interferon) használata mellett viszont a triptofán nagyobb mennyiségű
bevitele kerülendő. Ilyen esetben/esetekben a készítmény szedésének megkezdése előtt feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával. Pajzsmirigy alul-, ill. túlműködés esetén kérje ki endokrinológus szakorvosa véleményét a tabletta szedésének megkezdése előtt (tekintettel a készítmény L-fenilalanin és L-tirozin tartalmára)!
 
Mit kell megfontolni terhesség és szoptatás ideje alatt?
Ilyen esetekre vonatkozó – nagy mennyiségű tabletta szedésével kapcsolatos – adatokkal nem rendelkezünk. Terhes- és szoptató anyák az alkalmazás előtt beszéljenek kezelőorvosukkal (szülész-nőgyógyász szakorvos, ill. gyermekorvos)!
Hogyan és mikor kell a készítményt bevenni?
Daganatos betegeknek ébredéstől lefekvésig a javasolt mennyiséget egyenletesen elosztva, óránként ajánlott szedni.
 
Mi az ajánlott adag?
Napi 15×2 tabletta szedése ajánlott felnőttek részére. A tápszert az onkológiai kezelések megkezdése előtt, mellett és azok befejezése után is folyamatosan, megszakítás nélkül ajánlott alkalmazni.
 
Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény?
A javasolt adagolás mellett mellékhatás nem ismert.
 
Mire kell még ügyelnie a készítmény szedése során?
A készítmény sem máj-, sem vese-problémát nem okoz, viszont a máj vagy vese már fennálló, ismert súlyos muködési zavara esetén – a tabletta használatának megkezdése előtt – konzultáljon a kezelőorvosával. Meglévő gyomor- és nyombélfekély, extrém mértékű gyomorsavtúltengés esetén a Culevit tabletta használata egyéni mérlegelést igényel.
 
Mennyi ideig szedhető a készítmény?
Amíg a szervezetben kimutathatóan jelen van a daganat, a készítményt folyamatosan, 15×2/nap dózisban ajánlatos szedni, ha ennek kizáró oka nincs (pl. ismert súlyos máj- vagy veseelégtelenség). Daganatmentesség elérése után hat hónapig továbbra is javasolt a napi 15×2 tablettát, majd ezután legalább még hat hónapon át minimum napi 15×1 tablettát folyamatosan fogyasztani.
 
Hogyan kell tárolni a készítményt?
A készítmény sárgásfehér tabletta, amely barna üvegbe van csomagolva és fénytől védve, száraz helyen, szobahőmérsékleten (15-25 oC között) kell tárolni. A tabletta a levegő nedvességtartalmára nagyon érzékeny, ezért csak az eredeti, jól zárható üvegben tárolható!
A szedéssel, tapasztalatokkal, felmerülő kérdésekkel kapcsolatban hívja tanácsadónkat a 06/20/334-6464-as telefonszámon
 

CULEVIT Tanácsadó szolgálat

A Tanácsadó Szolgálat lehetőséget kínál arra, hogy orvos, gyógyszerész vagy mentálhigiénés szakembereinkkel telefonon, illetve személyesen ingyenesen konzultáljon.
 

Ők szívesen válaszolnak az Ön Culevit tablettára, Culevit italporra, Culevit krémre vonatkozó kérdéseire, továbbá készséggel tájékoztatják Önt a Culevit Kutatás-fejlesztési Program fejleményeit illetően (kezdetektől napjainkig), valamint a javulását, gyógyulását elősegítő élet-és táplálkozásmódokra irányuló kérdéseit is bátran felteheti nekik.

Kérjük, hogy a személyes konzultációhoz szíveskedjen - előzetesen - telefonon időpontot egyeztetni!
 
 
 
Kiszerelés : 180 db / 1 üveg 
Nettó tömeg : 84,6 g  (180 tabletta
 
Minőségét megőrzi: A csomagoláson jelzett időpontig.
Notifikációs szám: 1584/2013
 
 
 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.