A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használunk...

ELFOGADOM
Kategóriák

Ezüst és réz jótékony hatásai (cikk)

 

Az ezüst és réz jótékony hatásáról...Az ezüst jótékony hatásáról

Az ezüstöt baktérium, gomba és vírusölő tulajdonsága alapján az orvostudomány, a természetgyógyászat és a népi gyógyászat már több ezer éve használja. Az ókorban még ugyan nem ismerték sem a baktériumokat, sem a vírusokat, viszont megfigyelték, hogy a kőkorsóba tett ezüstpénz képes a vizet fertőtleníteni és így az több nap alatt sem poshadt meg. A legmodernebb víztisztítókban ma is ezüstöt használnak.
Az ezüstnek ma már ismert egy csodálatos tulajdonsága. Az emberi bőrrel érintkezve képes a bőr felületén élő gombákat, baktériumokat elpusztítani, anélkül, hogy toxikus hatással lenne ránk. Ma a legismertebb felhasználás az ezüstözött szálakat tartalmazó ruházat. Ezek jellemzője, hogy a bőrrel érintkező belső felületük ezüstözött szálból készül. Előnyösen használható fekélyes, nehezen gyógyuló bőrfelületek esetén. Az ezüst megakadályozza a sebek felülfertőződését, elősegítve ezzel gyógyulásukat. Segíti a gombás, töredezett bőr gyógyulását.


Ezüstszálas textil ruhaneműk használatának jótékony tulajdonságai:

- bőrfertőzések és neurodermitis esetén ajénlott
- izzadtságszag kialakulása ellen,
- keringési problémák megszüntetésére,
- gombák szaporodásának meggátolására,
- cukorbetegeknek.A réz jótékony hatásai

A civilizált világ negatív hozadéka, hogy különböző elektromágneses sugárzást kibocsátó gépek, készülékek környezetében élünk.

A lakásunkban, a munkahelyen, az utcán szinte minden tevékenységünk során részesei vagyunk különböző használati eszközök kapcsán elektromágneses sugárzásnak. A mobiltelefonok, a számítógépek életünk részévé váltak. Háztartási munkáinkat a mosást, főzést, takarítást, mind elekromos eszközökkel végezzük.
Ezek a mindennapi berendezési tárgyaink egyetlen gombnyomással működtetve úgy tudnak rendelkezésünkre állni, hogy adó-vevő tornyok, erősítő berendezések, trafók, magasfeszültségű vezetékek hálózzák be életterünket.
Kutatásokkal bizonyított, hogy ezek a sugárzások egészségünkre káros hatással vannak, károsan befolyásolják szervezetünk működését. Okozhatnak alvászavart, fejfájást, migrént, nyugtalanságot, idegességet, koncentrációképesség csökkenést, fülzúgást, rossz hallás-viszonyokat. Legyengíthetik az immunrendszert. 
Nem kétséges, hogy védekeznünk kell ezek ellen a negatív hatások ellen.
 
Hogyan védekezzünk?
 
Elektroszmog kivédésére alkalmas a rezezett textília. Ezek árnyékolni képesek a nagyfrekvenciás sugárzásokat, illetve mint egy tükör visszaveri azt.
Lakásban tapéta, padlószőnyeg, parketta alá helyezve véd a káros földsugárzásoktól és a közeli adótornyok, elektromos vezetékek sugárzásától.
- Táskába, pénztárcába építve megvédi a bankkártyákat, az érzékeny gyógyszereket.
- Matrac, gyapjúderékalj alá vagy ágyneműtartóba helyezve, ágyunk fölé baldahinként kialakítva nyugodtabbá válik alvásunk.
- Terhes nők számára célszerű olyan ruhanemű használata, mely rezezett textil-béléssel van ellátva, így a magzat védetté válik a számítógép, televízió káros hatásaival szemben.
- Számítógép előtt dolgozóknak, tv-szerelőknek ajánlott  ruházatba történő beépítése, ami megvédheti őket a képernyő által kibocsátott káros sugárzástól.
- Villanyszerelők, trafóházak, adó-vevő tornyok közelében dolgozók számára rezezett textíliából készített védőöltözet használata ajánlott. 

Ha fekhelyünket és környezetét úgy alakítjuk ki, hogy rezezett textíliával borítjuk, a réz képes oldani az izom és érgörcsöt, árnyékolja az elektroszmogot. Hatására a blokkolt testrészekben fokozódik a vér- és a nyirokkeringés, a szervezetben visszaállhat a normális működés.

Réztermékek 


A réz biokémiailag is nagyon fontos nyomelem.
 
Egy egészséges felnőtt ember testében  körülbelül 80 milligramm réz  található.
Több fontos élettani funkcióban szükséges, melyek nélkül komoly egészségügyi problémákkal küzdenénk. 
Részt vesz a vérképzésben, a fehérje-anyagcserében, szerepe van a haj és a bőr színében,  az idegrendszert is erősíti. Ha nincs elég réz a szervezetben, a kalcium és a foszfor nem épül be a csontokba, ezzel elősegítve a csontritkulás kialakulását. A réz karbantartja a szívben és az erekben található kötőszövetet, gyorsítja a porcok és az inak regenerálódását, és összességében erősíti az egész immunrendszert. Befolyásolja az ízérzékelést, és gyorsítja a gyógyulási folyamatokat. Ha cinkkel és C-vitaminnal együtt kerül a szervezetbe, hozzájárul az elasztin előállításához, amely többek között a bőr rugalmasságáért felel. 
A réz élelmiszerekkel kerül a szervezetünkbe és felszívódhat bőrön keresztül is. Idősebb korban ügyelni kell a megfelelő rézszint fenntartására, mivel számos időskori népbetegség oka a rézhiány. 
A rézhiány tünetei: vérszegénység, ödéma, törékenyebbé válhatnak a csontok, ingerlékenység, fáradékonyság, bőr-tünetek.

A termékekről részletes leírás Réz és- ezüst-textil-termékek menüpontban találhatók.

 

Publikációk, ismertető anyagok a rézről;


Lejegyezte: Barátfalvy Irén