Leírás és Paraméterek
A mák aminosavakban, zsírsavakban, foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban, vasban, B6 és E-vitaminban gazdag. Régóta tudjuk, hogy lassíthatja az öregedési folyamatokat.
A mákolaj több mint 50 %-ban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavat, omega-6 telitetlen zsírsavat, egyszeresen telítetlen zsírsavból az olajsavat tartalmazza. A telített zsírsavak többszörösen telítetlen termékekkel való helyettesítése az étrendben kedvezően befolyásolja a vér összes, és LDL-koleszterinszintjét.
Kevés olyan sokoldalú, ugyanakkor ellentmondásos növény van, mint a mák. Virágja, termése szemre tetszetős, nem véletlenül lett a kiskertek kedvelt dísznövénye. Magja olyan egyszerű örömök forrása, mint a mákos guba vagy a karácsonyi bejgli. Olaja még a csontritkulás ellen is hatásos. Tejnedvéből számos, ma már nélkülözhetetlen gyógyszer készül, méghozzá olyan eljárással, amit egy magyar gyógyszerésznek, Kabay Jánosnak köszönhetünk.
A mák aminosavakban, zsírsavakban, foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban, vasban, B6 és E-vitaminban gazdag. Régóta tudjuk, hogy lassíthatja az öregedési folyamatokat. Elősegítheti a magas vérnyomás csökkentését. Kedvező zsírsav összetételének köszönhetően megelőzhető a trombózis és embólia kialakulása. Normalizálja a vér koleszterinszintjét. Fokozhatja a szervezet védekező mechanizmusát. Jótékony a sebek gyógyulásában. Növelheti a szellemi teljesítőképességet. Idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású. A csontozat első számú természetes segíthetője. Megállítja a csontszövetek leépülési folyamatát, majd elkezdi építeni azt.
Összetevők: többszörösen telítetlen zsírsav, omega-6 telítetlen zsírsav, valamint egyszeresen telítetlen zsírsav, olajsav és telített zsírsavak.
Alkalmazása: kúraszerűen (1 kúra 3 hét)
Belsőleg: naponta 2 ml (1 mokkáskanálnyi)